King Zephyr Special tenor review

Geschiedenis van de King Zephyr Special

King Zephyr Specials zijn gemaakt tussen 1937 en 1945. Door de tweede wereldoorlog liep de productie terug omdat  de saxofoons die in deze periode gemaakt werden waren bestemd voor het leger.

De King Zephyr special zijn echt geweldig instrumenten, een van de allerbeste van het tijdperk, met een ongewoon vol karakter. Ze staan bekend om hun rijke , volle toon en goede intonatie. Ze zijn erg goed gebouwd met hele degelijke materialen en oog voor detail. Mocht je geinteresseerd zijn in hoe ze klinken, we hebben op dit moment een hele mooie king Zephyr Special alt saxofoon en een King Zephyr Special tenor in onze collectie. Je bent van harte welkom om deze uit te komen proberen in ons atelier in Amsterdam.

Specificaties

De nek

De Zephyr Special heeft een ‘double socket’ sterling silver nek. De nek bestaat feitelijk uit twee ringen van wat dikker metaal dat bedoeld was om lekkage te verminderen bij de verbinding tussen de hals en de body van de saxofoon. 

King zephyr special saxofoon nek

 

Strapring

De strapring bestaat uit drie ringen. Handig voor wanneer je zelf wilt instellen hoe ver je je saxofoon van je lichaam wilt hebben hangen.

strapring king zephyr special tenor

Parels

Prachtige parels waar je de sax aanraakt. Parels zijn een natuurproduct en behoorlijk moeilijk om mee te werken. Je kunt je wellicht wel voorstellen wat voor vakmanschap erbij komt kijken om de parels in deze vorm te krijgen zonder dat er stukken vanaf breken etc. Bij het spelen van de sax is dit geen nadeel, echter bij reparaties of een revisie is het belangrijk dat hier rekening mee wordt gehouden.

De parels zitten met kleine schroefjes bevestigd aan de kleppen.

King Zephyr Special parels

 

Prachtige gravure

De king Zephyr specials staan bekend om hun prachtige fijne gravures. Niet alleen op de body van de sax maar ook op de kleppen. De lak van deze saxofoons is echter zeer kwetsbaar waardoor deze in de loop der tijd zal vervagen.
king zephyr special gravure3

You may also like

%d bloggers liken dit: